Hlavní obsah

Při bungee jumpingu zaslechla signál a skočila. Zapomněla, že není připoutaná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragicky skončil minulou neděli pokus o bungee jumping pro pětadvacetiletou Kolumbijku Yecenii Moralesovou. Před skokem zaslechla signál, který byl ale určen jejímu příteli. Jeho lano už bylo na rozdíl od toho jejího připevněno. Žena pád z 45 metrů vysokého viaduktu nepřežila.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Čerstvě vystudovaná pětadvacetiletá právnička Moralesová z Medellínu (některá kolumbijská média o ní chybně hovoří jako o osmnáctileté studentce z Bogoty) si chtěla splnit svůj životní sen alespoň jednou si skočit z mostu na laně, a tak se spolu s přítelem vypravila minulou neděli na viadukt u města Amagá na severu Kolumbie.

Tam podle serveru El Tiempo, který o události informoval, provozovala skoky na laně společnost Sky Bungee Jumping a v neděli se na místě shromáždilo kolem stovky lidí. Moralesová měla být ten den už devadesátým skokanem, její přítel měl skočit před ní.

Video tragického pádu koluje po sociálních sítích. Upozorňujeme, že obsahuje drastické záběry.

Zatímco přítel už měl veškeré vybavení na sobě a k nohám připevněné lano, Moralesová stojící vedle něj k lanu připoutána nebyla. Zaslechla ale bohužel zřejmě signál ke skoku, který byl určen jejímu příteli. Udělala několik kroků a skočila do hloubky 45 metrů.

„Přišla na místo seskoku a zničehonic skočila. Její přítel mi řekl, že oba něco slyšeli. Nevíme jistě, jestli to byl příkaz ke skoku, jestli instruktoři použili to klíčové slovo. Slyšel to on i ona a ona skočila,“ uvedl pro El Tiempo bratr zemřelé studentky Andrés Morales.

Sedmnáctiletá dívka se ve Španělsku zabila při bungee jumpingu

Zahraniční

Jako první se k ženě do rokle dostal její přítel, který se ji marně pokusil resuscitovat. Záchranáři, kteří dorazili na místo, už mohli jen konstatovat smrt. Vyšetřování celé nehody stále probíhá, společnost se místním médiím odmítla k incidentu vyjádřit, úřady nicméně informovaly, že firma nedisponovala patřičnou licencí k provozování tohoto adrenalinového sportu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám