Hlavní obsah

Na Tchaj-wanu se zřítil most, rozdrtil tři lodě

• Aktualizováno

Ve východní části ostrova Tchaj-wan v oblasti Nanfang’ao se v úterý zřítil most ve chvíli, kdy pod ním pluly tři rybářské lodě. Jedenáct lidí bylo zraněno, dalších pět se stále pohřešuje, napsala agentura DPA. Zatím není hlášena žádná oběť neštěstí. Příčina pádu zatím není jasná. Most byl postaven a uveden do provozu před 20 lety. Den před pádem pustošil ostrov tajfun Mitag, který provázely lijáky a vichr.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Tchaj-wanu se zřítil mostVideo: Reuters/AP

 
Článek

Po mostě, který vede přes vodu, ve chvíli pádu přejížděl kamion. Vůz a padající trosky pak zasáhly ropný tanker, který byl zrovna dole. Poškozeno bylo i několik rybářských člunů. Podle jiných informací jela po mostě cisterna s palivem, která při pádu začala hořet.

Záchranářům se podařilo vytáhnout řidiče z hořícího kamionu, s vážnými zraněními byl převezen do nemocnice. Dalších deset lidí bylo zachráněno z vody a transportováno do nemocnice. Pět lidí se stále pohřešuje.

Foto: Xinmei Live Seafood, Reuters

Příčina zřícení není známá.

Očití svědci vypověděli, že se most náhle zlomil, jako by byl z dětské stavebnice. pravděpodobně se zlomil některý z pilířů.

Na Tchaj-wanu řádil v úterý tajfun Mitag, kvůli němuž se muselo evakuovat asi 5000 lidí. Dvanáct obyvatel utrpělo zranění, většinou od padajících předmětů.

Ve chvíli neštěstí už tajfun ostrov opustil a panovalo slunečné počasí.

Foto: Christian Inton, Reuters

Mapa místa, kde se na Tchaj-wanu v úterý zřítil most.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám