Hlavní obsah

Čínský miliardář, šéf herní firmy Yoozoo, byl otráven

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Devětatřicetiletý čínský miliardář Lin Čchi, který zemřel 25. prosince, byl otráven. V pondělí to oznámila šanghajská policie s tím, že jeden člověk byl zadržen. Li Čchi byl šéfem firmy Yoozoo, která vyvíjí počítačové hry. Nejznámější je strategická Hra o trůny: Zima se blíží, která vychází z populárního seriálu Hra o trůny na motivy sci-fi spisovatele George R. R. Martina.

Foto: Profimedia.cz

Sídlo společnosti Yoozoo

Článek

Podle vyjádření policie byl Lin otráven. Čínská média uvádějí, že zadrženým je Sü Jao, šéf pobočky Yoozoo pro filmovou produkci. Čínské sdělovací prostředky také spekulují o tom, že jed byl Linovi podán v čaji.

Podrobnosti o smrti Lina jsou zatím jen kusé. Firma Yoozoo nejprve oznámila, že byl Lin hospitalizován 16. prosince poté, co se mu udělalo nevolno, ale jeho stav byl stabilizovaný. V pátek 25. prosince firma oznámila, že její zakladatel zemřel.

Majetek 39letého Lina se odhaduje na 1,3 miliardy amerických dolarů (asi 27,8 miliard korun). Lin svou firmu založil v roce 2009. Brzy se stal hvězdou čínského herního průmyslu a pokusil se proniknout i do světa filmové produkce.

Společnost Yoozoo proslavila především strategie Hra o trůny: Zima se blíží (Game of Thrones: Winter is Coming). Podílela se však i na akční free hře Brawl Stars pro mobilní telefony. Držela také filmová práva na filmovou adaptaci úspěšného čínského sci-fi románu Liou Cch'-sina Problém tří těles. Ve světě filmu však Yoozoo nebylo tak úspěšné, takže se převod sci-fi trilogie do podoby šesti filmů nerealizoval. V září přenechalo práva na adaptaci americkému Netflixu.

Reklama

Výběr článků

Načítám