Hlavní obsah

Australan ubil svého syna kriketovou pálkou na tréninku před ostatními dětmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Melbourne
Aktualizováno

Australskou veřejnost šokovala smrt 11letého hocha, jehož ve čtvrtek večer během tréninku na předměstí Melbourne před zraky dalších dětí a rodičů ubil kriketovou pálkou jeho otec. Muž byl v těžké životní situaci a měl psychické potíže. Policisté ho na místě zastřelili.

Greg svého syna miloval, popsala po tragédii Lukova matkaVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

„Byl to jen menší trénink. Byla tam spousta lidí,“ vysvětlila pro list The Australian chlapcova matka Rosie Battyová důvody, proč pouštěla syna s otcem, který s ní nežil, byl bez domova a trpěl psychickými potížemi. Doplnila, že Luke otci důvěřoval.

Chlapec zemřel záhy po otcově nenadálém útoku, i když se ho ještě snažili zachránit rychle přivolaní zdravotníci. Měl rozsáhlé zranění hlavy.

Jeho otec Greg Batty střelnému zranění podlehl v nemocnici. Policisté se s ním nejprve snažili vyjednávat, nakonec použili slzotvorný plyn a střelili ho jednou do hrudi.

Podle matky svého syna miloval, trpěl však psychickými problémy. „Byl spoustu let bez domova, život se mu nedařil, všechno se zhoršovalo. Luke byl jeho jediným světlem, nikdo syna nemiloval víc než otec a já – oba jsme ho milovali,“ popsala Battyová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám