Hlavní obsah

Americký exprezident Carter je v nemocnici. Odstraní mu tlak v mozku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Bývalý americký prezident Jimmy Carter byl v pondělí v noci po pádu ve svém domě převezen do nemocnice v Atlantě. V úterý ráno by měl podstoupit proceduru, při které lékaři uvolní tlak v jeho mozku, uvedla televize CNN.

Foto: John Amis, ČTK/AP

Americký exprezident Jimmy Carter byl po pádu hospitalizován v nemocnici.

Článek

Tlak je podle lékařů způsoben krvácením po Carterových nedávných pádech. „Prezident Carter odpočívá, je s ním jeho žena Rosalynn,” uvedla nemocnice v oficiálním prohlášení.

Pětadevadesátiletý Carter byl v minulém měsíci v nemocnici dvakrát. Při prvním pádu se ve svém domě v Plains v Georgii udeřil do hlavy, což vyžadovalo čtrnáct stehů. Ve druhém případě si způsobil menší frakturu pánve.

Bývalý prezident USA Carter je se zlomeninou pánve v nemocnici

Amerika

Bývalý americký prezident v minulosti překonal rakovinu mozku i jater.

Carter 1. října oslavil 95. narozeniny, čímž se stal nejstarším žijícím exprezidentem USA. Předtím jím byl G. W. Bush, který zemřel v 94 letech.

Na začátku listopadu Carter uvedl, že od roku 2015, kdy mu lékaři sdělili, že se mu rakovina rozšířila do mozku, „je plně smířen se smrtí”. „Už mi bylo jedno, jestli budu žít, nebo zemřu,” říkal 39. prezident v americké historii.

Reklama

Výběr článků

Načítám