Hlavní obsah

Obama se v Číně sešel s Putinem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chang-čou
Aktualizováno

Prezidenti USA a Ruska Barack Obama a Vladimir Putin se v pondělí sešli na okraji summitu zemí G20 v čínském Chang-čou. Američtí zástupci předpokládali, že na pořadu jednání bude Sýrie i Ukrajina.

Foto: ČTK/AP

Prezidenti Barack Obama a Vladimir Putin v Číně

Článek

Oba státníci na sebe během summitu už několikrát narazili a krátce vestoje pohovořili. Podle ruské agentury TASS vzešel popud ke schůzce od Obamy.

Prezidenti se naposledy sešli loni v listopadu v Paříži během konference OSN o klimatu.

Rozhovor trval několik desítek minut a podle agentury AP se prezidenti shodli na potřebě dohodnout se na podmínkách příměří v Sýrii. Obama se pak přesunul ke společnému jednání s německou kancléřkou Angelou Merkelovou a francouzským prezidentem Françoisem Hollandem.

Související témata

Foto: Kevin Lamarque , Reuters

Prezident USA Barack Obama

Foto: Ria Novosti, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin se vyjadřuje k dění na Ukrajině

Čínská schůzka Obamy s Putinem následuje jen pár hodin po dalším kole rozhovorů ministrů zahraničí obou zemí Johna Kerryho a Sergeje Lavrova o Sýrii. Zásadní zlom nepřinesla. Americká strana po jednání uvedla, že „stále zůstávají nevyřešené záležitosti“.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám