Hlavní obsah

Technická závada vrátila Boeing 777 zpátky na letiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio
Aktualizováno

Boeing 777 japonské společnosti Japan Airlines s 236 cestujícími na palubě se musel v pondělí vrátit zpět na letiště v Tokiu. Posádka zjistila problémy s hydraulickým systémem, uvedla v úterý agentura Reuters. K incidentu došlo jen dva dny po tragické nehodě stejného typu stroje v severoamerickém San Francisku, při které zemřely dvě cestující.

Foto: Profimedia.cz

Boeing 777 společnosti Japan Airlines

Článek

Boeing 777 japonských aerolinek se vrátil zpět na tokijské letiště Haneda po třech hodinách a 20 minutách letu. Posádka totiž zpozorovala únik kapaliny z hydraulického systému, který kontroluje činnost klapek na křídle letadla. Technici nyní zjišťují příčiny úniku.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Vrak Boeingu 777 na letišti v San Francisku

Sobotní letecké neštěstí v San Francisku připravilo o život dvě čínské studentky cestující na letní tábor do Spojených států. Dalších více než 180 lidí utrpělo zranění. Podle agentury Reuters šlo o vůbec první nehodu Boeingu 777 od jeho uvedení do provozu v roce 1995.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Havarovaný Boeing letecké společnosti AsianaVideo: Reuters

Podle předběžného vyjádření amerických vyšetřovatelů pravděpodobně způsobila sobotní havárii chyba pilotů, kteří při přistání letěli příliš nízko a pomalu a snažili se to napravit až po varování z kontrolní věže. [celá zpráva]

Boeing 777

Boeing 777 je dvoumotorové dopravní letadlo v letecké hantýrce často označované jako Triple Seven tedy v překladu Trojitá sedma. Když se poprvé pustili konstruktéři do práce, bylo zřejmé, že půjde o největší dvoumotorové letadlo doposud vyrobené. Pojme podle typu celkem 301 až 368 pasažérů a má dolet 9695 až 17 472 kilometrů.

Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám