Hlavní obsah

Novorozeně vyřezané z potrubí na toaletě opustilo nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Čínský novorozenec, kterého minulý víkend dramaticky vyprošťovali z odpadního potrubí, byl propuštěn z nemocnice a svěřen do péče svým prarodičům. Chlapce porodila matka na toaletě, do mísy údajně spadl nešťastnou náhodou. Matka zůstává v nemocnici a policie ji neobvinila, zatím případ řeší jako nehodu.

Novorozenec, kterého našli v odpadní trubce, byl propuštěn z nemocniceVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Chlapečka hospitalizovali v nemocnici ve východočínském městě Ťin-chua v sobotu. Dítě v úzké odpadní trubce přežilo téměř dvě hodiny. Záchranáři museli potrubí odřezat a novorozeně vyprostit s pomocí pilek. [celá zpráva]

Hasiče zalarmovala samotná matka, která pak záchranné akci přihlížela, aniž by dala najevo, že je rodičkou. [celá zpráva]

Případ vzbudil rozruch až za hranicemi Číny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči zachránili novorozeně z odpadní trubkyVideo: Reuters

Dvaadvacetiletá žena později policii řekla, že dítě porodila na toaletě nečekaně, ale zbavit se ho nechtěla, údajně jí vyklouzlo z rukou. Policie zprvu případ vyšetřovala jako pokus o vraždu. Od podezření ale upustila. „Byla to nehoda,“ citovala BBC policejního mluvčího.

Podle čínských médií má mladá žena dítě s mužem, s nímž strávila jen jednu noc. On se pak otcovství zřekl.

Chlapečka, jemuž se podle čísla inkubátoru, kam ho umístili, přezdívá Dítě č. 59, si ve čtvrtek v nemocnici vyzvedli rodiče ženy. Úřady však uvedly, že u toho byli i prarodiče z otcovy strany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám