Hlavní obsah

Pomoc k novorozenci v odpadní trubce zavolala matka, na záchranu se dívala

Novinky, rei
Peking
Aktualizováno

Záchranáře kvůli novorozenci uvíznutému v odpadní trubce ve východní Číně v sobotu zalarmovala sama matka, která ho pár minut předtím porodila na toaletě. Žena pak přihlížela záchranné akci, aniž by dala najevo, že je to její dítě. Uvedl to ve středu deník Tu-š'-kchuaj-pao s odkazem na policii.

Foto: Reuters

Zachráněný novorozenec

Článek

Policie 22letou ženu zadržela poté, co v jejím pronajatém bytě našla dětské hračky a zkrvavené kusy toaletního papíru. Žena se pak přiznala, že chlapečka tajně porodila na toaletě.

Není zcela jasné, zda se chtěla dítěte zbavit. Přiznala, že neměla peníze na umělé přerušení těhotenství, zároveň však řekla, že dítě do toaletní mísy nehodila úmyslně, vyklouzlo jí prý z rukou. Poté, co se marně snažila chlapce vytáhnout, zalarmovala bytnou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Novorozenec, kterého našli v odpadní trubce, se zotavuje v nemocniciVideo: Reuters

Přivolaní hasiči pak museli o podlaží níž potrubí rozebrat a chlapce z trubky široké deset centimetrů vyprostit pomocí pilek. Dítě jako zázrakem přežilo. V potrubí strávilo bezmála dvě hodiny. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči zachránili novorozeně z odpadní trubkyVideo: Reuters

Záběry vyprošťovací akce zveřejnila státní televize a video se pak rozletělo do světa. Případ vyvolal v Číně velké pobouření.

Podle místních médií má matka středoškolské vzdělání a pracuje v restauraci ve městě Ťin-chua v provincii Če-ťiang. Vypověděla, že otěhotněla s mužem, s nímž strávila jedinou noc. On se pak otcovství zřekl. Své těhotenství mladá žena tajila tak, že si stahovala břicho a nosila volné oblečení. Matka tvrdí, že chlapce chtěla vychovat, ale nevěděla, jak se to dělá.

Reklama

Výběr článků

Načítám