Hlavní obsah

Nechtěného novorozence hasiči vyřezali z úzké odpadní trubky

Novinky, rei

Hasiči ve východní Číně zachránili novorozence, kterého matka zřejmě porodila na toaletě, aby se ho zbavila. Chlapeček s obrovským štěstím přežil nejméně dvě hodiny v úzké odpadní trubce. Dramatické záběry ze sobotního dopoledne ve městě Ťin-chua zveřejnila státní televize.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči zachránili novorozeně z odpadní trubkyVideo: Reuters

 
Článek

Na plačící dítě v odpadním potrubí pod podlahou jednoho bytu upozornili obyvatelé domu. Záchranáři museli trubku o průměru pouhých deseti centimetrů odřezat. Následně z ní vytáhli chlapečka ještě s placentou u těla.

Novorozenec vážící 2,3 kilogramu měl několik odřenin na obličeji, rukou a nohou a srdce mu bilo pomaleji, ale žil. Byl okamžitě převezen do nemocnice a umístěn do inkubátoru. Jeho stav je stabilizovaný. Podle čísla inkubátoru mu zatím říkají Dítě č. 59, uvedla agentura AP.

„Naštěstí to dítě přežilo. Osoba, která ho takto odložila, je podezřelá z pokusu o vraždu,“ citoval nejmenovaného zástupce policie deník The Guardian.

List upozornil, že čínskou veřejnost případ pobouřil, i když se zdaleka nejedná o výjimečný případ. Některé mladé Číňanky se zbavují svých dětí hned po porodu, protože ani netušily, že byly těhotné. Jindy novorozence nechávají svému osudu, je-li to dcera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám