Hlavní obsah

V Indonésii zemřela na ptačí chřipku dvouletá dívka

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet obětí viru H5N1 v Indonésii se v pátek rozšířil o dvouletou holčičku z Jakarty. Ta se možná nakazila od svého příbuzného, jenž zemřel zhruba před 14 dny. V posledních dnech o sobě dal virus vědět hned několikrát, zejména v oblasti jihovýchodní Asie. Během týdne podlehl nemoci v Asii už třetí člověk.

Článek

Nejnověji potvrzenou obětí se stala pětiletá dívka z Indonésie. Nákaza zabíjela tento týden také ve Vietnamu a v Kambodži.

Batole žilo ve stejném domě jako její 24 letý příbuzný, který vinou viru H5N1 zemřel 7. ledna. Úřady však nepotvrdily, že by mezi nimi došlo k přenosu viru. Dívka se mohla nakazit také od drůbeže, která se vyskytovala v okolí domu.

Počet obětí ptačí chřipky v regionu stoupl poté, co koncem prosince virus zabíjel v Číně zhruba po 18 měsících. Ve čtvrtek informoval Vietnam o první oběti po téměř dvouleté odmlce. [celá zpráva]

Další případy byly nedávno hlášeny také z Kambodže nebo Egypta.

Indonésie patří mezi vůbec nejvíce zasažené země ptačí chřipkou. Viru H5N1 tam v letech 2003 - 2011 podlehlo 150 lidí, přičemž od roku 2003 zahynulo na celém světě kolem 340 lidí. Devět Indonésanů včetně dvou dětí zahynulo v loňském roce.

Reklama

Výběr článků

Načítám