Hlavní obsah

Černý pasažér v letadle do Japonska umrzl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Tělo mrtvého černého pasažéra objevil o víkendu pracovník tokijského mezinárodního letiště v letadle z New Yorku ukryté v prostoru pro podvozek. Japonské úřady se nyní snaží mrtvého identifikovat, oznámila v pondělí agentura AP.

Článek

Podle japonské policie měl muž tmavé pleti na sobě jen kostkovanou košili s dlouhými rukávy a džíny. Jeho tělo našel mechanik při údržbě letounu Boeing 777-200 společnosti Delta, který přiletěl na letiště Narita v neděli.

"Všechno, co víme, je, že musel proklouznout dovnitř před startem, protože do tohoto prostoru se nemohl jakkoli dostat během letu," řekl policejní důstojník Zendžiró Watanabe. Na těle nebyly žádné viditelné známky poranění s výjimkou omrzlin. Muž zřejmě během letu zemřel na podchlazení, dodal Watanabe. V této části letadla klesá teplota během letu na mínus 50 stupňů Celsia.

Policie tento případ vyšetřuje jako nehodu, ale také jako potenciální trestný čin, uvedl Watanabe. "Je to dost bizarní," řekl. "S podobným případem jsem se ještě nikdy předtím nesetkal."

Oficiální činitelé letecké společnosti Delta zatím případ nijak nekomentovali.

Reklama

Výběr článků

Načítám