Hlavní obsah

Američané zabili strůjce vražedného spiknutí v letadlech nad Atlantikem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ISLÁMÁBÁD

V Pákistánu v sobotu zabil nálet amerického bezpilotního letadla strůjce spiknutí, jehož cílem mělo být v roce 2006 umístění bomb do letadel z Británie do Spojených států. Kromě Rashida Raufa zemřeli další čtyři lidé.

Článek

  Útok se udál v kmenové oblasti Severní Vazíristán. Byly odpáleny dvě až tři rakety, jejich terčem se stal dům v blízkosti města Mir Alí.

Rauf, narozený v britském Birminghamu, byl na útěku. V Pákistánu ho zatkli v roce 2006 na žádost amerických úřadů. O rok později měl být vydán do Británie, ale uprchl po extradičním jednání před soudem v Islámábádu.

V Británii byli v souvislosti s plánem odsouzeni tři muži. Za mříže putovali za vražedné spolčení, obvinění z plánu útoku na letadla byli zproštěni.

Vesnice v pákistánských kmenových oblastech byly cílem amerických raket už několikrát, protože právě tady byla zaznamenána zvýšená aktivita teroristické sítě Al-Kajda a hnutí Tálibán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám