Hlavní obsah

Záchranářce aplaudovala při odjezdu do práce celá ulice

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky, vážíme si tvé práce. Tento jasný vzkaz dali obyvatelé jedné ulice jihoanglického města Basingstoke dvaadvacetileté záchranářce Tayle Porterové, když vyšla z domu, aby vyrazila na směnu do práce. Venku už u svých vchodových dveří čekali snad všichni sousedé, kteří ji tleskáním dohnali k slzám dojetí.

Foto: Profimedia.cz

Mladé záchranářce se dostalo od sousedů dojemného potlesku.

Článek

Působivý moment sledovali i její rodiče a mladší sestra Tash.

Na internetovém fóru místní komunity se lidé domlouvali na účasti celostátního potlesku pro lékaře a záchranáře v osm hodin večer.

Matka mladé ženy se zmínila, že její nejstarší dcera bude v práci už od čtyř odpoledne. Ač to v daný moment nevěděla, spustila tím mezi sousedy velmi rychlou tichou poštu.

Balíček čokoládových hrdinů

Teprve když Tayla vyšla do práce, sousedé byli ve dveřích široko daleko a tleskali, došlo jí, že se její dceři dostává momentu, na který asi nikdy nezapomene. Na jejím autě navíc čekalo balení miniaturních čokoládových hrdinů od populární cukrářské značky a k tomu domácí koláč, aby si směnu zpříjemnila.

„Tayla tomu vůbec nechtěla věřit. Neměla ani potuchy o tom, že by lidé v okolí mohli vědět, co dělá za práci. A ona ji opravdu miluje. Netušila jsem, že bude dceři tleskat celá ulice, třeba jen sousedi odvedle či odnaproti. Jenže z opravdu každého domu vyšel ven alespoň jeden člověk. Ten potlesk se nesl z celé ulice, a dokonce byl slyšet i z té vedlejší,” uvedla pyšná matka.

Vrací se domů vyčerpaná

„Lidé si o tom asi museli dát vědět po zprávách nebo šeptandou, protože ne všichni v té skupině jsou. Na naší ulici stěží někoho známe. Jistě, vídáme se na denní bázi, ale nevíte, jak se kdo jmenuje. Bylo to hodně emocionální, skoro jsem nemohla mluvit,” dodala matka s tím, že jsou noci, kdy se Tayla vrací domů zcela vyčerpaná v slzách.

„Vidí věci, které jsou pořádně děsivé. Ale vrací se tam vždy s odvážným výrazem ve tváři,” dodala hrdá matka.

Česko zkouší na pacientech další experimentální lék

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám