Hlavní obsah

Z výletní lodi v Janově se stane nemocnice pro pacienty s koronavirem

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Janov

Výletní loď Splendid, která ve čtvrtek připlula do přístavu v italském Janově, se promění v nemocnici pro pacienty nakažené koronavirem. První případy má začít přijímat od pondělí 23. března. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Výletní loď Splendid bude od pondělí sloužit jako nemocnice pro pacienty s koronavirem.

Článek

Loď ze začátku nabídne 25 lůžek v izolovaných kajutách, kapacitu lze ale navýšit až na 400. Kromě nezbytného zdravotnického vybavení je na plavidle k dispozici i heliport a na palubě pro nákladní automobily je prostor pro kontejnery, ve kterých mohou fungovat jednotky intenzivní péče, píše italský zpravodajský server telenord.it.

Cílem je poskytnout plně fungující nemocniční zařízení zejména pro ty pacienty, kteří se již z nemoci Covid-19 zotavují, ale potřebují ještě lékařskou asistenci. Tradiční italské nemocnice totiž nestíhají enormní nápor nemocných.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na jipce v nemocnici v Bergamu leží 80 pacientů, 66 z nich je intubovaných.Video: DR. LUCA LORINI/ZENO ZUCCA, AP

Plán na přeměnu Splendidu v nemocnici se zrodil zhruba před dvěma týdny. Společnost GNV, která ji provozuje, ale už má podobnou zkušenost z roku 2017. Tehdy loď sloužila obětem hurikánu Maria v Karibiku.

Podle údajů ze čtvrtečního večera zemřelo v Itálii na koronavirus už 3405 lidí, což je více než v Číně.

Státem zabavené respirátory v Lovosicích byly Červeného kříže. Mířily do Itálie

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám