Hlavní obsah

Ve Španělsku zemřelo za den rekordních 849 lidí

– Madrid

Španělsko překonalo denní rekord v počtu úmrtí na koronavirus. Za posledních 24 hodin podlehlo nemoci Covid-19 v zemi 849 lidí, potvrdilo místní ministerstvo zdravotnictví. Od začátku pandemie tak počet fatálních případů vzrostl na 8189. Počet nakažených se pak blíží ke 100 tisícům.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mnoho pacientů na JIP v nemocnici ve španělské Badaloně má oboustranný zápal plicVideo: AP

 
Článek

Španělsko patří k nejpostiženějším zemím světa. Potvrzených případů nakažení je 94 417, více mají jen Itálie a Spojené státy, v počtu úmrtí je na tom hůř jen Itálie. Za poslední týden ve Španělsku přibylo 9 000 infikovaných. Vyléčených pacientů je 19 259.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Nové údaje podle deníku La Vanguardia dokládají, že se přerušil klesající trend nových případů. V pondělí oznámilo ministerstvo zdravotnictví 812 nových obětí, což bylo o necelé tři desítky méně než o den dříve. V procentuálním srovnání denní nárůsty počtu nakažených i obětí klesaly od středy, tento trend se ale v úterý porušil.

Nejvíce postiženým regionem v rámci španělské monarchie je madridský, kde k úterku zaznamenali celkem 27 509 potvrzených případů a 3603 obětí. Druhý nejhůře postižený region v zemi je Katalánsko s dosud 18 773 případy nákazy a 1672 oběťmi.

Vedení madridského regionu od pondělka vyhlásilo kvůli koronavirové pandemii státní smutek. Podle předsedkyně vlády tohoto autonomního regionu Isabel Díazové Ayusové tak chce region uctít památku všech obětí nemoci Covid-19 ve Španělsku i ostatních zemích. V madridském regionu jsou od pondělí na budovách místních úřadů též vlajky na půl žerdi a každé poledne se tam drží minuta ticha. Tu  držela také Itálie, která má ve světě nejvíc obětí koronaviru - téměř 11 600.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám