Hlavní obsah

V karanténě venčil ovci, dostal pokutu a není zdaleka sám

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv během karantény mohou na nezbytně nutnou dobu Italové venčit svoje domácí mazlíčky, na ovce se toto pravidlo zřejmě nevztahuje. Přesvědčil se o tom nejmenovaný muž z Palerma, jenž byl za venčení ovce pokutován.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

O kuriozním případu informoval server Independent s odvoláním na lokální list Palermo Today. Podle dostupných informací měl muž porušit karanténu právě venčením ovce, kterou měl na vodítku a procházel se s ní nedaleko silnice.

Policie nejmenovaného muže zastavila v rámci kontroly dodržování nařízených pravidel karantény. Nepomohlo zřejmě ani vysvětlení, že je ovce domácím mazlíčkem, protože podle italské agentury ANSA byla muži udělena pokuta.

Zdravotníci uspořádali manželům s koronavirem zlatou svatbu na jednotce intenzivní péče

Koronavirus

Italové mají nařízeno vycházet z domova pouze v nejnutnějších případech, jakým je nákup potravin, léků či cesta do práce. Povoleno je i venčení domácích mazlíčků, pokud je to pro ně nezbytně nutné.

Kněz či útěk do moře

Pokud někdo nařízení poruší, hrozí mu pokuta v rozmezí od 400 eur (11 tisíc korun) do 3000 eur (82 tisíc korun). Jaká byla výše pokuty pro majitele ovce, agentura neuvedla.

Podle serveru Independent bylo v Itálii zatím pokutováno zhruba 26 tisíc lidí. Patří mezi ně rovněž kněz, který po ulici nesl svůj kříž, pětice demonstrantů proti vládním opatřením v Římě či muž, který se před policií snažil ukrýt v moři i s jízdním kolem.

SPECIÁL: Historie největších pandemií

Speciály

Reklama

Výběr článků

Načítám