Hlavní obsah

V karanténě se ocitla třetina světové populace

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V karanténě se kvůli pandemii nového koronaviru ocitly už tři miliardy lidí, tedy více než třetina světové populace, upozornil deník The Daily Mail. Koronavirus SARS-CoV-2 pronikl na všechny kontinenty kromě Antarktidy. Nikdo z 7,8 miliardy obyvatel Země tak už před nákazou není v bezpečí.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Třetina světa je v karanténě (grafika vycházející ze čtvrtečních dat).

Článek

Vysoce nakažlivou chorobou už se na světě podle dat k pátečnímu ránu nakazilo přes půl milionu lidí, skoro 25 tisíc infikovaných pak nemoci Covid-19, která může vést ke smrtelnému zápalu plic, podlehlo. Přes 125 tisíc lidí naopak virus porazilo a z choroby se zotavilo.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Pokud jde o zamořenost kontinentů, je na tom aktuálně nejhůře Evropa a Amerika. Konkrétně jižní Evropa a Severní Amerika. Tyto oblasti se po Číně, odkud se nový koronavirus na přelomu roku začal šířit do světa, staly hlavními ohnisky pandemie.

Poslední čísla mluvila o 82 tisících nakažených Američanů, 80 tisících infikovaných v Itálii a 56 tisících ve Španělsku.

Za porušení karantény holí přes zadek. Indická policie trestá hříšníky rychle a stručně

Koronavirus

Přestože celý svět bojuje proti stejnému nepříteli, různé země volí v boji s nákazou různé přístupy. Zatímco v některých zemích, jako je třeba Rusko, Indie nebo Británie, karanténní opatření zpřísňují, americký prezident Donald Trump mluví o tom, že se Spojené státy opět otevřou obchodu, upozornil deník The Daily Mail.

Od preventivních opatření a omezení už pomalu ustupuje Čína, a to včetně města Wu-chan, kde pandemie propukla.

Reklama

Výběr článků

Načítám