Hlavní obsah

V Itálii už zemřelo na koronavirus více lidí než v Číně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Itálie v počtu úmrtí souvisejících s nakažením novým typem koronaviru překonala Čínu. V evropské zemi podlehlo nemoci Covid-19, kterou koronavirus způsobuje, 3405 lidí. V Číně zemřelo 3245.

Foto: Claudio Furlan, ČTK/AP

Lékař v Brescii na severu Itálie

Článek

Jen za poslední den přibylo v Itálii 5322 případů, což činí téměř 15 procent všech dosud potvrzených případů, uvedl na tiskové konferenci šéf italské civilní obrany Angelo Borrelli. Nemoci během čtvrtka podlehlo 427 lidí. V Evropě se jedná o nejvíce zasaženou zemi novým typem koronaviru.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Kritická je především situace v Lombardii. Koronaviru zde podlehlo dohromady už třináct lékařů. Problémy hlásí především ve městě Bergamo. „Zoufale potřebujeme zdravotní sestry, lékaře, ventilační přístroje a ochranné prostředky,” řekl ve videu zveřejněném na Facebooku ředitel nemocnice Papa Giovanni XXIII Stefano Fagiuoli.

Guvernér Lombardie Attilio Fontana už žádal o pomoc stážisty, studenty lékařských škol i vysloužilé zdravotníky. „Naši lékaři a sestry vykonávají výjimečnou práci. Obávám se, že dříve či později mohou být fyzicky i psychicky vyčerpaní, a to by byla katastrofa,” citovala guvernéra agentura ANSA.

Fontana také vyzval obyvatele Lombardie, aby zůstali doma a ven vycházeli jen v nejnutnějších případech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám