Hlavní obsah

V Itálii se kvůli koronaviru bouří vězni, osm mrtvých

– Itálie • Aktualizováno

Už nejméně osm mrtvých si vyžádaly rebelie, které v neděli zachvátily italské věznice. Uvedl to v pondělí list Corriere di Bologna. Vzpoura vypukla nejprve ve věznici v italské Modeně kvůli omezení návštěv. To vláda nařídila jako jedno z opatření proti šíření koronaviru, píše server Der Standard.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Itálii se bouří vězni kvůli omezení návštěvVideo: Reuters

 
Článek

Vězni vyjadřovali nespokojenost se zákazem návštěv a s izolací. V neděli odpoledne asi 60 vězňů věznici v Modeně zapálilo, aby při požáru utekli. To se jim nepodařilo. Nakonec se v modenském vězení zabarikádovali.

Při potyčce s vězni byli zraněni dva příslušníci bezpečnostních složek a 20 zaměstnanců muselo vězení opustit.

Při razii bylo objeveno velké množství metadonu a dalších drog. Všude leželi zdrogovaní trestanci. Jeden z vězňů zemřel na předávkování opioidy, další se otrávil benzodiazepiny. Tři vězni zemřeli na místě, tři další skonali po převozu do nemocnice. Ošetřováno je dalších 18 zraněných, většinou kvůli intoxikaci návykovými látkami.

Sever Itálie je v karanténě, sjezdovky uzavřeny. Češi se mohou vrátit

Koronavirus

Rebelie se později rozšířily do dalších věznic, a to ve městech Alessandrio, Pavio, Frosinone a Neapol.

Ve věznici v Pavii jižně od Milána vzali vzbouřenci jako rukojmí dva strážné. Sebrali jim klíče a otevřeli desítky cel. Na místo musely být přivolány posily.

Zlomový případ, u pražského taxikáře není jasný zdroj nákazy

Koronavirus

Ve Frosinone jižně od Říma se zabarikádovala stovka vězňů a v Poggioreale na předměstí Neapole zase demonstrovali příbuzní vězňů proti omezení návštěv.

Nejvíce je nákazou novým typem koronaviru zasažena severoitalská Lombardie, další případy potvrdilo všech 20 italských regionů. Nákaze podlehlo už 133 osob.

Většina obětí byla v seniorském věku a trpěla jednou nebo více chronickými či akutními chorobami. Počet nakažených se dostal na úroveň 7375. Celé regiony a města na severu země jsou od neděle v karanténě, ta postihla kolem 16 milionů lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám