Hlavní obsah

V Česku se vyléčila pacientka nakažená koronavirem. Jde o čtvrtý případ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Česku se vyléčil čtvrtý pacient nakažený koronavirem. Jedná se o ženu z Moravskoslezského kraje. Ministr Adam Vojtěch věří, že další budou přibývat.

Foto: Novinky

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Článek

„I když každý den sledujeme nárůst pozitivních případů, postupně se objevují i dobré zprávy. Vyléčil se čtvrtý pacient! Jedná se o ženu z Moravskoslezského kraje. Mám velkou radost a věřím, že počet vyléčených bude narůstat,” uvedl na Twitteru ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

První tři lidé se uzdravili z nemoci Covid-19 v pondělí, byli z Děčína. Patřili mezi první nakažené novým typem koronaviru poté, co se vrátili z lyžování v Itálii.

Česko má podle aktuálních údajů 774 infikovaných, zatím nikdo nákaze nepodlehl, ačkoliv čtyři lidé jsou v kritickém stavu.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

První tři případy oznámilo Česko 1. března, od té doby stát postupně zavedl mimořádná opatření proti šíření nákazy - v zemi platí nouzový stav, výrazné omezení pohybu, jsou zavřené školy, restaurace a většina obchodů, až na výjimky nikdo nesmí za hranice ani cizinci do Česka. Zastavil se kulturní i sportovní život. Lidé mohou vycházet jen s rouškami nebo šátky přes pusu a nos.

Ministr vnitra Jan Hamáček navíc před víkendem na lidi apeluje, aby nejezdili na chaty, pokud nemusí, a nákaze tak nevystavovali lidi na vesnicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám