Hlavní obsah

Trump povečeřel s Brazilcem nakaženým koronavirem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Jeden z členů brazilské vládní delegace, která se v uplynulých dnech setkala s americkým prezidentem Donaldem Trumpem, byl nakažen novým koronavirem. S odkazem na své zdroje o tom ve čtvrtek informoval deník The New York Times.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Americký prezident Donald Trump

Článek

Kromě Trumpa měl být nakažený člen brazilské vládní delegace během sobotního setkání v Mar-a-Lago na Floridě v úzkém kontaktu také s americkým viceprezidentem Mikem Pencem.

Z Evropy do USA se cestovat dá. Trumpův zákaz se týká jen zemí Schengenu

Koronavirus

Americký deník uvedl, že brazilská delegace s tou americkou, jejímiž členy byli i Trump a Pence, na Floridě jednala u večeře.

Foto: Reuters, Reuters

Fábio Wajngarten

Podle brazilského listu Estadão je oním nakaženým Fábio Wajngarten, jenž má na starosti vnější komunikaci brazilského prezidenta Jaira Bolsonara. Po návratu do Brazílie se necítil dobře a vykazoval příznaky chřipkového onemocnění. Provedený test na přítomnost koronaviru byl pozitivní a nyní se čeká na výsledky druhého testu.

Nákaza pronikla do Trumpova okolí. Test prý nepotřebuje

Amerika

Trump prý test nepotřebuje

Nákaza novým koronavirem SARS-CoV-2 se dostala do blízkosti prezidenta USA už v minulých dnech. Trump však test nepodstoupil, protože s žádnou infikovanou osobou nestrávil delší dobu a nevykazuje symptomy, sdělila v úterý mluvčí Bílého domu.

Trump si přitom 29. února potřásl rukou s předsedou Americké konzervativní unie Mattem Schlappem, jenž se na nedávné konferenci dostal do přímého kontaktu s pozitivně testovaným člověkem. Oznámení mluvčí Bílého domu je vnímáno víc jako součást úsilí zlehčovat závažnost šíření viru. Sám Trump v úterý vyzval Američany, aby kvůli koronaviru zachovali klid, protože infekce podle něj „nakonec zmizí”.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám