Hlavní obsah

Slovensko zavřelo hranice pro všechny cizince

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava (Od našeho zpravodaje)

Slovenský krizový štáb ve čtvrtek rozhodl, že v souvislosti s epidemií koronaviru od pátečního rána od 7 hodin uzavírá hranice.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Slovenský předseda vlády Peter Pellegrini

Článek

„Na území Slovenské republiky budou vpuštěny jen osoby, které mají na Slovensku trvalý nebo přechodný pobyt,“ uvedl premiér Peter Pellegrini (Směr-sociální demokracie).

Uzávěrka hranic platí pro hranice s Českou republikou, Maďarskem, Rakouskem a Ukrajinou. „Hranice s Polskem zůstávají zatím otevřené,“ dodala ministryně vnitra Denisa Saková.

Vláda uzavírá hranice a omezuje cestování

Koronavirus

„Zavádíme 14denní povinnou domácí karanténu pro lidi, kteří mají trvalý pobyt na území Slovenské republiky a vracejí se ze zahraničí,“ dodala.

Jen potraviny, lékárny a drogerie

Slovensko od pátku uzavře školy a předškolská zařízení na 14 dní, bude zastavena mezinárodní letecká doprava, budou zavřena všechna aquacentra, zábavní parky a rekreační střediska včetně lyžařských.

Seniorům dovezou nákupy studenti i hasiči

Koronavirus

„Budou zavřeny diskotéky. Otevřeny zůstanou restaurace a hotely. Bude zastavena mezinárodní vlaková a autobusová doprava přes území Slovenska,“ uvedl Pellegrini.

O víkendu budou uzavřena velká obchodní centra. Otevřeny zůstanou pouze prodejny potravin, drogerie a lékárny. Omezují se navíc úřední hodiny na úřadech na tři hodiny denně.

Podobně tvrdá opatření vyhlásila ve čtvrtek i česká vláda, už ve středu je oznámila také Itálie.

V Itálii zavřou všechny obchody kromě těch s potravinami

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám