Hlavní obsah

Rekordní nárůst počtu obětí v Itálii, celkem je jich přes 9000

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Počet obětí koronaviru v Itálii za den vzrostl v pátek o rekordních 919 na 9134, uvedla agentura ANSA V zemi se už nakazilo téměř 86 500 lidí, což je nejvíce ve světě po USA. Letalita překonala deset procent.

Foto: Reuters

Italský pacient převezený do Německa

Článek

V pátek vzrostl počet obětí o dalších jedenáct procent a v absolutních číslech byl vůbec nejvyšší. Ve čtvrtek stoupl o 712 a ve středu činil 683. Na nemoc v zemi umřelo více než deset procent nakažených, což se liší od čísel jinde ve světě, kde se uvádí smrtnost kolem tří procent.

V zemi se už vyléčilo 10 950 osob, když přibylo nově 589 uzdravených.

Itálie stále čeká na vrchol epidemie

Guvernér nejpostiženější Lombardie Attilio Fontana uvedl, že možná už nastal vrchol epidemie: „Graf nakažených se již nezvedá a myslím si, že začne klesat. Dnes se otestovalo více lidí než v předchozích dnech a vidíme, že počet nakažených klesá.“

Včera ovšem Lombardie zažila nebývalý nárůst nových případů, když jich přibylo 2543, v celé Itálii pak 4861. V Lombardii bylo včera 34 889 nakažených.

Itálii prudce přibylo nakažených. Je jich přes 80 000, desetina zemřela

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám