Hlavní obsah

Pes, u nějž potvrdili koronavirus, po stresující karanténě pošel

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se na konci února nakazila novým koronavirem majitelka psa v Hongkongu, otestovali veterináři i jejího mazlíčka. Dva testy byly slabě pozitivní, což vedlo k přemístění 17letého psa do karantény. O dva týdny později již testy přítomnost viru u zvířete nepotvrdily, pes přesto pošel, informoval britský Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šedesátiletá hongkongská majitelka nechala svého pomeraniana na veterině otestovat poté, co se u ní prokázalo onemocnění Covid-19. Zvíře bylo následně testováno a ve dvou případech se ukázala slabá přítomnost koronaviru, což oficiálně potvrdila tamní zemědělská vládní agentura (AFCD).

Foto: Profimedia.cz

Pomeranian

Sedmnáctiletý pes byl poté ponechán ve vládní karanténě, zatímco se jeho majitelka úspěšně zotavila. Na konci minulého týdne už byly testy u psa negativní a o víkendu mohl být propuštěn zpátky domů.

Stresující prostředí

Jak ale informovala jeho majitelka, pes v pondělí pošel. Přesnou příčinu však nebude možné zjistit. „Majitelka oznámila, že si nepřeje, aby byl pes podroben pitvě,” uvedl mluvčí AFCD. Dá se však předpokládat, že pro sedmnáctiletého psa byla karanténa mimo domov velmi stresujícím zážitkem.

Případ pomeraniana je považován za první případ, kdy byl nový koronavirus prokázán u psa. Profesor J. Scott Weese z kanadské univerzity v Ontariu však  uklidňuje: „Psi nejsou dobrými hostiteli pro viry, takže není úplným překvapením, že u testovaného pomeraniana byla přítomnost koronaviru na nízké úrovni,” uvedl pro deník Washington Post.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám