Hlavní obsah

Pro zoubkovou vílu karanténa neplatí, rozhodl prezident

Novinky, nčs

V době, kdy v mnoha zemích světa platí kvůli pandemii karanténa a pohyb osob je omezený, se najde i výjimka. Od argentinského prezidenta se jí dočkala zoubková víla, která prý může nadále chodit bez omezení.

Foto: Profimedia.cz

Argentinský prezident Alberto Fernandez

Článek

K rozhodnutí argentinského prezidenta Alberta Fernandeze vedl dotaz matky sedmiletého Joaquina, který v době vyhlášené karantény přišel o mléčný zub. A protože i v Argentině chodí zoubková víla, měl Joaquin opodstatněné obavy, že by tentokrát mohl zub zůstat bez odměny.

„Vážený pane prezidente, musím se vás zeptat, zda je zoubková víla na seznamu výjimek z karantény. Můj syn Joaquin přišel o svůj zub, a ačkoliv ho nemůžeme najít, nevíme, zda máme pro vílu nechat dopis pod polštářem, abychom ji nepřivedli do problémů,” napsala matka hlavě státu.

Výjimka potvrzena

Sám prezident si na sociální síti našel chvilku na odpověď a výjimku potvrdil. „Na zoubkovou vílu se karanténa nevztahuje, na nás ostatní však ano. Joaquin může nechat dopis nebo zub polštářem a těšit se na svoji odměnu,” napsal Fernandez.

Víla se tak dostala na seznam výjimek po bok klíčových pracovníků v zemědělství a průmyslu a lidí, kteří na ulici vyjdou nakupovat potraviny a léky.

Počet nakažených koronavirem je mnohonásobně vyšší, než jsou potvrzené případy

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám