Hlavní obsah

Praha, jak jste ji ještě neviděli. A snad už ani neuvidíte

Novinky, mšv

Prázdný Karlův most, před staroměstským orlojem ani noha a kolem Pražského hradu pochodují maximálně vojáci. Kvůli zákazu volného pohybu osob se české hlavní město vylidnilo a v těchto dnech připomíná spíše město duchů. Vydejte se na procházku jeho osamělými ulicemi alespoň s kamerou Novinek.

BEZ KOMENTÁŘE: Praha zeje prázdnotouVideo: Novinky

 
Článek

Praha patří za normálních okolností k evropským městům, která si na nedostatek turistů stěžovat opravdu nemohou. Situace v metropoli sice ještě není tak vyhrocená, jako například v Benátkách nebo Barceloně, ale projít přes den skrze přeplněné Staroměstské náměstí představuje pro obyvatele nebývalou výzvu.

V město duchů se už proměnila i Paříž

Cestování

U nejznámějších pražských památek je teď však liduprázdno, jaké nikdo z turistů ani místních snad ještě nezažil a zřejmě už ani nezažije. Sem tam se mihnou náhodní chodci či běžci.

Prázdno i v dalších evropských městech

V celém Česku už déle než týden platí zákaz volného pohybu osob a je nařízena celostátní karanténa. Lidé by proto neměli vycházet ze svých domovů více než je nezbytně nutné, to znamená kvůli nákupu nebo cestě do práce.

Úplně bez lidí. Takhle římské památky neznáte

Cestování

Obdobně ponurou atmosféru v těchto dnech ale zažívají i další evropské metropole. Stejně prázdno je například u římských památek, kde jsou obvykle velké davy turistů, nebo v Benátkách či Paříži.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám