Hlavní obsah

Nakažený koronavirem je i první policista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v pondělí potvrdila prvního příslušníka policie s pozitivním testem na koronavirus. Je z Olomouckého kraje. V karanténě je kvůli podezření z možné nákazy 279 policistů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie v neděli informovala, že s ohledem na ochranu před nákazou omezí tzv. bagatelní činnost, při které policisté přijdou do kontaktu s lidmi. Týká se to mimo jiné preventivních dopravních kontrol a upraveno bylo i vnitřní fungování v úřadovnách a služebnách. Vnitřní doporučující stanovisko vydal v sobotu policejní prezident Jan Švejdar.

Podle dřívějšího vyjádření policejního prezidia to ale rozhodně neznamená, že by policisté přestali vykonávat svou práci. Pouze omezí výkon zmíněné tzv. bagatelní činnosti. Zároveň jim bylo doporučeno, aby co nejvíc agendy vyřizovali bezkontaktně.

„Na úřadovnách jsou rozděleni na dvě skupiny, které se nepotkají, neboť do karantény již odcházejí kvůli nakažení při výkonu služby," řekla v neděli mluvčí Kateřina Rendlová. Změněno bylo i fungování jídelen.

Na Olomoucku uzavřeli kvůli koronaviru 21 obcí

Koronavirus

V Česku bylo dnes ráno potvrzeno 298 případů nákazy koronavirem, proti nedělnímu ránu o 84 více. Na Olomoucku hygienici v pondělí ráno kvůli vyššímu počtu nakažených a potenciálně nakažených kontaktů uzavřeli 21 obcí včetně Uničova, Červenky a Litovle. Lidé nemohou dané území opustit a mají zakázaný i pohyb mimo místo jejich trvalého pobytu. Současně jsou uzavřeny sjezdy na dálnici D35 a nájezdy 248 a 253 na dálnici u Litovle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám