Hlavní obsah

Koronavirus v ČR slábne, nových nakažených je nejméně za týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Česku je 5735 lidí s prokázaným onemocněním covid-19. V pátek přibylo 163 případů nákazy novým koronavirem, což je nejmenší nárůst v tomto týdnu, uvedl web ministerstva zdravotnictví.

Článek

Celkem v Česku v souvislosti s covid-19 zemřelo 123 lidí, řada z nich měla i jiné nemoci. Uzdravilo se 370 lidí. Testů bylo provedeno přes 120 tisíc.

Onemocnění covid-19 bylo v ČR zaznamenáno poprvé 1. března. Na konci téhož měsíce překročil počet lidí s prokázaným koronavirem 3300. Minulý týden zveřejnil Ústav zdravotnických informací a statistiky odhad, podle kterého bude v půlce dubna v Česku kolem 8000 potvrzených případů a na konci měsíce 14 200.

Nejvíce případů je v Praze - 1379. Jde o čtvrtinu naklažench v ČR. V Alzheimercentru Ostrava bylo v pátek hlášeno 40 nakažených klientů a 17 zaměstnanců. Centrum požádalo kraj o personální pomoc a ochranné pomůcky.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Současná striktní omezení pro občany se budou postupně rušit a obchody otevírat. Zhruba do konce měsíce se má naplno rozjet chytrá karanténa. Prvotní plošná opatření byla podle odborníků úspěšná, šíření viru se zastavilo.

Češka uvázla v Jihoafrické republice. Už čeká na repatriační let

Koronavirus

Chytrá karanténa je metoda, kdy se sleduje pohyb nakažených osob a zjišťují  jejich kontakty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám