Hlavní obsah

Indie kvůli koronaviru zakázala výletním lodím kotvit ve svých přístavech

Z obav před šířením koronavirové nákazy Indie dočasně uzavírá své přístavy pro výletní lodě, píše v pondělí server týdeníku Focus. S opatřením se poprvé setkala loď jménem MSC Lirica, která nemohla zakotvit v Mangalúru, jednom z nejvýznamnějších indických přístavů. Lodě považuje Indie za nejnebezpečnější místo z hlediska šíření viru.

Foto: Profimedia.cz

Loď MSC Lirica

Článek

Nařízení, že výletní lodě, jejichž cíl plavby je v zahraničí, nebudou moci zakotvit v indických přístavech, rozhodla vláda v Dillí.  Opatření by mělo platit do konce března.

Není jasné, zda na palubě MSC Lirica je někdo nakažen koronavirem. Na lodi by mělo být přes dva tisíce pasažérů a přes 700 členů posádky.

MSC Lirica patří rejdařské společnosti MSC Cruises se sídlem v Ženevě. Z jejich webových stránek vyplývá, že společnost má přes 30 tisíc zaměstnanců a působí v 69 zemích světa.

Trump si podal ruku s mužem, který byl v kontaktu s nakaženým. Senátor Cruz je v karanténě

Koronavirus

V Indii bylo zatím zaznamenáno 40 případů nakažených koronavirem. Vláda z obav před šířením nákazy zrušila některé akce týkající se Hólí svátku, který je oslavou jara a barev.

Indie má strach, aby se neopakoval případ lodi Diamond Princess, která od počátku února kotvila u japonských břehů, když se u jednoho pasažéra objevilo podezření a později testy potvrdily koronavirovou nákazu. Japonsko dalo loď do karantény a z 3700 lidí na palubě jich bylo nakonec infikováno přes sedm stovek.  Šest z nich zemřelo.

Problémy má nejnověji loď Grand Princess, která kotví u kalifornského pobřeží. Na její palubě celkem 3533 pasažérů, 21 z nich je infikováno koronavirem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám