Hlavní obsah

Dagmar Havlová zasedla za šicí stroj. Ušité roušky sama rozváží

– Praha
Novinky, Kristýna Léblová

Bývalá první dáma Dagmar Havlová společně s kolegyněmi z Vize 97 a ostatními přáteli z divadla všeho nechala a zasedla k šicímu stroji. Stejně jako mnoho dalších i ona chce přiložit ruku k dílu v době, kdy se všichni potýkají s nedostatkem roušek.

Foto: Facebook D. Havlové

Bývalá první dáma šije roušky.

Článek

Na sociální síti prosila herečka o pomoc i další dobrovolníky. „Rozhodli jsme se pomoci zdravotníkům v nemocnicích a hospicech. U mé divadelní garderobky Ivetky pro ně šijeme roušky s pár přáteli. Prosíme, pomohl by nám někdo tyto jednoduché roušky šít, nebo alespoň přežehlovat a stříhat?“ vyzvala dobré duše Havlová a dostalo se jí neuvěřitelné odezvy.

Havlová neskrývá dojetí a děkuje spoluobčanům za příval vlny solidarity.

„Jsem hrdá na své spoluobčany, kteří se v těžkých chvílích umí zmobilizovat, držet při sobě a ochotně pomoci potřebným. Přišlo nám do nadace nepřeberné množství nabídek, ať již se šitím, stříháním či žehlením roušek, ale i s jejich rozvozem, nebo nabídky látek. Nejpodstatnější je nyní pomoc nemocnicím, kde roušky momentálně chybí asi úplně nejvíc, a s vaším přispěním jim alespoň nějaké můžeme ušít a věnovat,“ píše na Facebooku.

Havlové se díky sociální síti podařilo zmobilizovat tolik lidí, že vzniklo pět pracovních míst. Nyní potřebuje hlavně švadlenky, které mohou pracovat z domova, protože víc míst nabídnout nemůže a kvůli zákazu shlukování lidí je potřeba, aby každý šil doma.

Havlová děkuje jmenovitě všem, co pomáhají. Mezi obyčejnými lidmi se zapojily i slavné osobnosti.

Roušky už dokonce osobně Havlová rozvezla do fakultní nemocnice na Karlově náměstí, hospicu Štrasburk, Organizaci ROSA a 100 ks roušek do ÚVN. „Smutné, že nemocnice nemají ochranné pomůcky a uzavírají některá oddělení. Moc smutné,“ říká Dagmar Havlová.

Porazila rakovinu, při autonehodě přišla o ruku. Teď šije roušky

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám