Hlavní obsah

Buffett svolal valnou hromadu. Kvůli koronaviru bude bez akcionářů

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výroční valná hromada investiční společnosti Berkshire Hathaway legendárního investora Warrena Buffetta se letos kvůli pandemii nemoci Covid-19 uskuteční bez fyzicky přítomných akcionářů. Akce se sice bude konat podle plánu 2. května, ale akcionáři ji budou moci sledovat pouze prostřednictvím streamovací videoslužby Yahoo.

Foto: Scott Morgan, Reuters

Šéf Berkshire Hathaway Warren Buffett

Článek

Fyzicky se schůze zúčastní Buffett, jeho zástupce Charlie Munger a několik zaměstnanců Berkshire.

„Charliemu i mně budete chybět, ale příští rok se s mnoha tisíci z vás zase uvidíme," uvedl Buffett.

Koncem února Buffett v rozhovoru s televizí CNBC uvedl, že navzdory „děsivé” epidemii wuchanského koronaviru zůstávají akcie dobrou dlouhodobou investicí a není načase je prodávat.

Warren Buffett se stal největším akcionářem Bank of America

Ekonomika

Upozornil také, že dlouhodobou výkonnost akciového trhu nelze předpovídat na základě každodenních novinových titulků.

Jeden z nejbohatších lidí planety Warren Buffett na konci srpna oslaví 90. narozeniny. Svými investorskými úspěchy si vysloužil přezdívku „věštec z Omahy”. Společnost Berkshire Hathaway, původně textilku v Nebrasce, ovládl v roce 1965. Postupně její aktivity rozšiřoval do dalších odvětví.

Skupina Berkshire Hathaway tak dnes ovládá více než 90 dceřiných společností. Vlastní rovněž významné podíly v řadě známých firem, například v největším světovém výrobci nealkoholických nápojů Coca-Cola.

Reklama

Výběr článků

Načítám