Hlavní obsah

Barum Continental odstaví preventivně výrobu pneumatik

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Na sedmnáct dnů zastaví výrobu pneumatik největší zaměstnavatel ve Zlínském kraji, společnost Barum Continental. Odstávku plánuje firma zaměstnávající v Otrokovicích na Zlínsku 5100 lidí od 28. března do Velikonoc. Právo o tom informovala mluvčí společnosti Regina Feiferlíková.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Otrokovický výrobce pneumatik Continental Barum chystá kvůli koronaviru odstávku výroby.

Článek

Razantní opatření přijalo vedení firmy v souvislosti s hrozbou šíření koronaviru v podniku. „Jde o mimořádnou odstávku celé firmy. Jde o preventivní opatření proti šíření koronaviru a na základě odstávky našich odběratelů,“ vysvětlila s odkazem na ukončení výroby některých automobilek Feiferlíková.

Továrna bude stát už o tomto víkendu. Dalších pět dnů pracovního týdne pojede v omezeném režimu pouze v některých svých provozech, následně výrobu na více než dva týdny ukončí.

I Hyundai v Nošovicích nakonec na 14 dní zastaví výrobu

AutoMoto

Podle Feiferlíkové není vyloučeno, že odstávka skončí v případě příznivě vyvíjející se situace s koronavirem dříve. Pokud se situace bude nadále zhoršovat, je pravděpodobné, že potrvá naopak déle.

Otrokovický Barum Continental vloni vyrobil více než dvacet milionů plášťů na osobní automobily a dalších téměř 1,5 milionů plášťů pro nákladní vozidla.

Hamé bez omezení

Naopak bez omezení pokračuje ve výrobě další významný zaměstnavatel ve Zlínském kraji, potravinářský gigant Hamé. A to i přes dříve zjištěný pozitivní nález koronavirové infekce u jednoho ze zaměstnanců závodu.

Hamé zpřísnilo pravidla hygieny zaměstnanců a sanitace pracoviště, do domácí karantény zamířili všichni zaměstnanci, kteří se dostali do přímého kontaktu s nakaženou osobou. Vedení Hamé původně očekávalo, že dojde k omezení výroby části sortimentu vyráběného v Kunovicích. K tomu ale nakonec nedošlo.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Jako výrobce potravin cítíme v této složité době stavu nouze obrovskou odpovědnost vůči celé společnosti. Proto se snažíme dělat maximum, abychom vyráběli všechny potraviny v dostatečném množství pro občany České republiky. Pracovníci kunovického závodu se v této těžké době ještě více semkli. Díky jejich úsilí se daří nadále vyrábět v podstatě bez omezení. Stejné platí i pro naše ostatní závody, které pracují v plném provozu,“ sdělil Právu mluvčí Hamé Milan Linka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám