Hlavní obsah

Aerolinky vyplatí cestujícím peníze, pokud se nakazili koronavirem

Novinky, mšv

Až 219 tisíc korun vyplatí aerolinky Vietjet cestujícím, kteří se nakazí koronavirem. K nákaze ale musí dojít do 30 dní od doby, kdy pasažéři společnost využili, avšak nezávisle na tom, jestli k nákaze došlo přímo v letadle, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nabídka vietnamského dopravce se vztahuje jen na domácí lety, využít ji však mohou všichni cestující nezávisle na věku nebo národnosti. Finanční kompenzaci společnost nabízí těm, kteří se nakazí koronavirem mezi 23. březnem a 30. červnem, přitom k tomu nemusí dojít ani v letadle.

O peníze ale nemohou žádat ti, kteří se nemocí již nakazili před výše uvedeným datem, nebo ti, kteří porušili nařízení či doporučení ohledně prevence onemocnění. „Zdraví našich cestujících a posádky se snažíme ochránit nejvyšším možným způsobem,“ dodala společnost.

Největší dopravní letadlo poprvé zdolá přímou cestu z Austrálie do Londýna

Cestování

Vietnam patří mezi oblíbené destinace i u Čechů. Na jaře měla Prahu s Hanojí spojit první přímá linka společnosti Bamboo Airways, kvůli koronaviru se však spuštění odložilo.

Během dubna i května by mohlo dojít ke skutečně rapidnímu omezení letecké dopravy, společnosti kvůli pandemii uzemňují velkou část letů. Netýká se to jen menších aerolinek, ale i těch velkých, jako jsou British Airways nebo Cathay Pacific.

Letecká doprava by během dubna mohla téměř ustat

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám