Hlavní obsah

Zpřísněné kontroly na německých hranicích budou pokračovat, oznámil Seehofer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německo bude pokračovat v tvrdším postupu proti vyhoštěným žadatelům o azyl prohlásil ve středu na tiskové konferenci v Berlíně německý ministr vnitra Horst Seehofer (CSU). V této souvislosti oznámil, že Německo bude pokračovat v intenzivních kontrolách na hranicích, které odstartovaly v listopadu.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Německý ministr vnitra Horst Seehofer

Článek

„Bezpečnost začíná na hranicích,“ prohlásil Seehofer. Ten společně se spolkovým policejním prezidentem Dieterem Romannem zveřejnil výsledky zpřísněných kontrol za prvních 27 dnů jejich platnosti.

Německo posílí kontroly u všech svých hranic

Evropa

Německá policie objevila 178 osob, které měly zákaz vstupu do spolkové republiky, a 249 lidí, na které byl vydán zatykač. U hranic s Českem němečtí policisté odhalili 15 lidí se zákazem vstupu do země. V případě Rakouska jich bylo 36 a v případě Francie 32. Na dalších 19 nepovolených vstupů policie přišla na německých letištích a na 44 ve vnitrozemí.

„Výsledky ukazují, že silná policejní přítomnost v pohraniční oblasti je bezpodmínečně nutná,“ řekl Seehofer.

Stále chce azyl. Německo vyhostilo libanonského gangstera už dvakrát

Evropa

Kontroly budou pokračovat, dokud se nezlepší ochrana vnějších hranic schengenského prostoru.

Německo zpřísnilo kontroly na hranicích, aby se předešlo případům, kdy se do země dostanou lidé, kteří to mají zakázané. Šlo o reakci na případ šéfa libanonského klanu Miri, který byl v červenci po letech vyhoštěn do Libanonu, ale v listopadu se znovu objevil v Německu, kde požádal o azyl.

Reklama

Výběr článků

Načítám