Hlavní obsah

Zlikvidovali jsme Ukrajincům sklad zbraní dodaných Západem, tvrdí ruské ministerstvo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Raketovým útokem zlikvidovaly ruské síly sklad zbraní, které dodaly Spojené státy a země Evropské unie, oznámilo v pondělí ruské ministerstvo obrany. Skladiště se mělo nacházet u železniční stanice Udachne u východoukrajinského Donbasu. Pravdivost zprávy ale nelze ověřit z nezávislých zdrojů, připomínají světové agentury.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Ruský útok v Doněckém regionu

Článek

„Vysoce přesné rakety odpalované ze vzduchu v oblasti železniční stanice Udachne v Doněcké lidové republice zničily velké množství zbraní a vojenského vybavení dodaného ukrajinským nacionalistům Spojenými státy a evropskými zeměmi,“ řekl mluvčí ministerstva obrany Igor Konašenkov.

Podle něj byla také zničena základna zahraničních dobrovolníků, kteří bojují po boku ukrajinských vojáků v oblasti vesnice Fedorovka, a dvě baterie raketových systémů s vícenásobným startem umístěných v oblasti vesnice Progress v Sumské oblasti a Volchejarovka v separatistické Luhanské republice.

Polsko uzavřelo s Ukrajinou kontrakt o dodávkách zbraní za 16 miliard

Evropa

Ověřit zprávu z nezávislých zdrojů není možné. Informace o likvidaci zbraní dodaných na Ukrajinu evropskými zeměmi se objevily v minulosti již několikrát. Například v dubnu se to týkalo systémů protivzdušné obrany dalekého dosahu S-300, které dodalo na Ukrajinu Slovensko. Tehdy ruské ministerstvo tvrdilo, že dodávka byla zničena raketami Kalibr. Premiér Eduard Heger tuto zprávu popřel a označil ji za hoax ruské propagandy, která se snaží odradit Západ od vojenské pomoci napadené zemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám