Hlavní obsah

Ženou se kroupy, přívaly deště a silný vítr. Tlaková níže Yvonne řádí v Rakousku

Prudký pokles teplot, kroupy, silný vítr a vytrvalé deště přináší tlaková níže Yvonne, která začíná od středečního odpoledne ovlivňovat počasí v Německu a Rakousku. V pátek by se měla přesunout nad Polsko, kde nehybně setrvá a do regionu přinese vydatné srážky, píše server rakouského deníku Heute. Počasí v Česku ovlivní jen málo.

Foto: Windy.com

Bouřková oblačnost nad Rakouskem ve středu odpoledne.

Článek

Tlaková níže Yvonne rozdělí Rakousko na polovinu. Na západě země začínají řádit bouřky. Především ve spolkových zemích Horní a Dolní Rakousy meteorologové varují před vydatnými dešti. Spadnout by mělo až 50 litrů srážek na metr čtvereční.

Na východě Rakouska bude ovšem stále panovat slunečné počasí s teplotami 25 až 28 stupňů. Ve čtvrtek by se měly bouřky, které provází silný vítr a vydatný déšť, rozšířit do dalších míst Rakouska. Postupně se ale tlaková níže bude přes Německo přesouvat nad Polsko, kde by měla setrvat přes celý víkend. Po přechodu níže Yvonne by se mělo do Rakouska vrátit slunečné počasí.

Teploty, které spadnou o 13 stupňů, bouřky se silným větrem, kroupami a vydatnými dešti začaly řádit také v sousedním Německu, ve spolkové zemi Bavorsko. Počasí by se mělo uklidnit až během noci na čtvrtek.

Během čtvrtka by mělo v Německu vydatně pršet. Meteorologové předpovídají vytrvalý déšť pro oblast kolem Berlína a Braniborska. Nejvíce srážek spadne v oblasti Alp, které by měl postihnout vytrvalý a intenzivní déšť. Teploty ale výrazně klesnou, pohybovat by se měly v intervalu 14 až 23 stupňů. Po přechodu Yvonne by se mělo vrátit slunečné a letní počasí s teplotami přes 25 stupňů.

Tlaková níže Yvonne bude podle Dagmar Honsové, meteoroložky společnosti Meteopress, ovlivňovat počasí v Česku. „K nám ale na rozdíl od Německa přináší mírnější projevy, a to přeháňky, občas déšť a ojedinělé bouřky, které ale nebudou doprovázené nebezpečnými jevy,“ řekla Honsová Novinkám.

Reklama

Výběr článků

Načítám