Hlavní obsah

Zavírala dceru do psí klece a mlátila ji. Německá tyranka dostala dva roky

Na dva a půl roku do vězení poslal soud v Hannoveru 44letou tyranku, která zavírala svou šestiletou dceru do kovové psí klece. Andrea K. dítěti nasazovala obojek, do něhož pouštěla elektřinu, mlátila ji kabelem, páskem nebo holí, napsal server neuepresse.de.

Foto: Profimedia.cz

Zemský soud v Hannoveru. Ilustrační foto.

Článek

Státní zástupkyně Christiane Müllerová-Kingová požadovala pro ženu přísnější trest, minimálně pět let za mřížemi. Andrea K. totiž svou dceru týrala dlouhodobě, minimálně od srpna 2016 do září 2017. Dítě měla na noc zavírat do psí klece, často ji bila za malichernosti. Dcerku nutila, aby nosila elektrický obojek, který využívají chovatelé pro výcvik psů. Z obojků se vysílají bolestivé elektrické impulzy. V Německu jsou tyto obojky zakázané.

Krátce poté, co dívka začala chodit do školy, ji žena nechala za trest v lese, protože podle jejích slov nechtěla dívka dělat domácí úkoly.

Otec dětí s rodinou nežil. Obžaloba uvádí, že v jednom případě plačící dítě oblečené jen do spodního prádla vysvobodil ze zamčené psí klece.

Deset let týral nevlastní dceru. Dostal jen pokutu

Krimi

Advokát Helmut Wöhler naproti tomu požadoval pro svou mandantku podmínku v délce dvou let. Tvrdil, že se žena ke svým činům, i když se zpožděním, přiznala. Na její obhajobu tvrdil, že žena byla přetížená, starala se o dvě dcerky. Během procesu Andrea K. tvrdila, že starší dcera byla nezvladatelná a často si vymýšlela věci, které se nestaly. Advokát tvrdil, že „společnost nepotřebuje před Andreou K. žádnou ochranu“ a vězení pro ženu je velkou chybou.

Soudce Stefan Lücke případ viděl jinak. Přestože Andrea K. není sadistka, „společnost nemůže takové činy jednoduše přijmout“. Verdikt ještě nenabyl právní moci. Obě dívky byly ženě odebrány a skončily v dětském domově.

Reklama

Výběr článků

Načítám