Hlavní obsah

Závěje krup, zaplavené domy, přerušená doprava. Jih Německa zasáhly bouře

Plochy pokryté několikacentimetrovou vrstvou velkých krup, ze silnic řeky, zatopené sklepy, garáže a přízemí domů a popadané stromy. Tak vypadá jih Německa, který zasáhly extrémní bouřky, píše server týdeníku Focus. Největší drama se odehrálo v oblasti Allgäu a také u Bodamského jezera.

BEZ KOMENTÁŘE: Jih Německa zasáhly silné bouřky s prudkým krupobitímVideo: AP

 
Článek

Ve městě Lindau u Bodamského jezera to vypadalo, jako by nasněžilo. Ulice a náměstí pokryla silná vrstva bílých krup. Odstranit je musel až nakladač. Dopravu komplikovaly také popadané stromy. Škody se zatím sčítají, ale němečtí meteorologové varují před dalšími bouřkami, které by měly oblast ještě zasáhnout.

Bouřky doprovázené lijáky, silným větrem a kroupami zasáhly také alpskou oblast Allgäu, velmi oblíbenou mezi turisty kvůli krásné krajině a nedotčené přírodě.

Foto: AP

Jih Německa zasáhly příšerné bouřky s hrozným krupobitím

Například v Biessenhofenu uvízlo auto v podjezdu. Hasiči posádku vyprostili bez zranění. V Immenstadtu se kvůli bouři zastavily vlaky. Ve Waltenhofenu u Schwangau po zásahu bleskem začala hořet budova.

Maďarsko zasáhly prudké bouře, padaly obrovské kroupy

Zahraniční

V okresu Enz lijáky proměnily ulice v řeky a průjezd na silnicích zastavily popadané stromy a naplavená zemina.

V Neukirchenu spadl strom na auto a další strom spadl na jedoucí auto u Veldenu. Naštěstí nebyl nikdo zraněn. V Pilstingu (okres Dingolfing-Landau) musel být kvůli bouřce vyklizen pivní stan s asi 2500 návštěvníky a akce skončila.

V Darmstadtu lijáky zaplavily sklepy a byty v přízemích, kde bylo vody po kolena, hlásí hasiči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám