Hlavní obsah

Západ neví, co se děje, tvrdí mluvčí Kremlu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Spojené státy, Pentagon ani americké ministerstvo zahraničí nemají informace o stylu práce v Kremlu. Tak komentoval Dmitrij Peskov, mluvčí ruského prezidenta, prohlášení amerického šéfa diplomacie Antonyho Blinkena a mluvčí Bílého domu Kate Bedingfieldové, že „se k Putinovi nedostanou všechny informace“ o vývoji invaze na Ukrajinu i sankcích uvalených na Rusko.

Foto: Sputnik, Reuters

Dmitrij Peskov

Článek

„K naší lítosti, a dokonce znepokojení se ukazuje, že ani ministerstvo zahraničí, ani Pentagon nemají skutečné informace o tom, co se děje v Kremlu,“ řekl Peskov.

Spojené státy podle něj nerozumí mechanismu rozhodování a nerozumí ruskému prezidentovi. „Kreml je tím znepokojen, protože nedorozumění vedou k chybným a neuváženým rozhodnutím s velmi špatnými důsledky,” řekl Peskov.

Putina klamali poradci o průběhu války, řekl americký činitel

Válka na Ukrajině

Americký ministr zahraničí Antony Blinken a mluvčí Bílého domu Kate Bedingfieldová uvedli, že mezi Putinovými spolupracovníky nejsou lidé, kteří by se odvážili prezidentovi říci pravdu. Obdobně se vyjádřil i ředitel britské zpravodajské služby GCHQ Jeremy Fleming. Mluvčí Bílého domu hovořila s odvoláním na částečně odtajněné poznatky americké rozvědky.

Reklama

Výběr článků

Načítám