Hlavní obsah

Žádný důvod k optimismu, hodnotí Kreml úvodní kolo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva nevidí důvod k optimismu po pondělním, dlouho očekávaném diplomatickém jednání delegací Ruska a USA v Ženevě. Dmitrij Peskov, mluvčí Kremlu, v úterý novinářům řekl, že k výsledkům rozhovorů „není co říct“.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Zatím, řekněme, pádný důvod k optimismu nevidíme,“ sdělil s tím, že „pozitivní hodnocení“ si zaslouží to, že se rozhovory uskutečnily. Zdůraznil ale, že „důležitý je výsledek, nikoli proces kvůli procesu“.

Ruská redakce portálu BBC News poznamenala, že jednání sice skončilo bez významných průlomů, avšak nevedlo ani k vyhrocení konfrontace.

„Ani mír, ani válka“

„Ani mír, ani válka,“ napsala k rozhovorům Sergeje Rjabkova, náměstka ruského ministra zahraničí, a jeho americké kolegyně Wendy Shermanové.

Dveře NATO zůstanou otevřené, řekli američtí diplomaté Rusům

Evropa

Televize CNN v úterý oznámila, že USA v tichosti schválily pro Ukrajinu dalších 200 milionů dolarů (4,3 mld. Kč) na nákup vojenského zařízení jen pár týdnů před rusko-americkým jednáním.

Rozhodnutí, o kterém Bílý dům informoval Kongres, nebylo předem oznámeno a někteří úředníci se o tom dozvěděli z tajných zdrojů, tvrdí CNN.

Reklama

Výběr článků

Načítám