Hlavní obsah

Vteřiny útoku v Berlíně. Svědek natočil, jak kamión najíždí do vánočního tržiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Velká rychlost dosahující až 70 km/h a žádné zaváhání. Tak vypadá jízda smrti kamiónu, který v pondělí řídil Tunisan Anis Amri a s nímž najel do davu lidí na vánočním trhu v centru Berlína. Krvavou jízdu zcela náhodou zachytila palubní kamera jednoho z řidičů a snímek zveřejnil německý list Bild.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útok kamiónem na vánočním trhu v BerlíněVideo: Reuters

 
Článek

Na videu je vidět černý kamión, jak v rychlosti kolem 60 až 70 km/h náhle opouští silnici a bez zpomalení vjíždí do vánočního trhu. Vzápětí z místa utíkají vyděšení lidé. „Trvalo to jen pár vteřin. Náklaďák vjel do vánočního trhu, a už ke mně běželi vyděšení a křičící lidé,“  uvedl svědek.

Snímek neukazuje, co se stalo uvnitř trhu. Na posledním záběru je pouze vidět stojící kamión.

Při útoku zahynulo 12 lidí včetně polského řidiče, kterému útočník kamión ukradl, dalších pět desítek lidí bylo zraněno. Za pachatele vyšetřovatelé označili 24letého Tunisana Anise Amriho, který v Německu žádal o azyl. Měl být vyhoštěn, ale úřadům, které ho sledovaly kvůli podezření, že se chce dostat ke střelné zbrani, zmizel. Právě jeho otisky prstů se našly v kabině nákladního vozu.

Po útoku se mu podařilo uprchnout. Je na něj vydán zatykač a policie po něm intenzívně pátrá. Stanice RBB informovala, že se Amri osm hodin po útoku pohyboval před mešitou ve čtvrti Moabit, kde se scházejí radikální salafisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám