Hlavní obsah

Volby na Slovensku by vyhrál Směr, Kiska dál posiluje

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Pokud by se nyní konaly na Slovensku volby, strana exprezidenta Andreje Kisky Za lidi by získala 12 procent hlasů, uvedla v pondělí agentura AKO. Její srpnový průzkum přitom straně přisoudil zisk 8,8 procenta. Volby by vyhrála strana Směr-sociální demokracie se ziskem 20,1 procenta hlasů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Exprezident Slovenské republiky Andrej Kiska

Článek

Na druhém místě by skončila nyní neparlamentní koalice Progresivní Slovensko/Spolu, získala by 12,7 procenta hlasů. Třetí místo by obsadila Lidová strana Naše Slovensko Mariana Kotleby, kterou by volilo 12,3 procenta Slováků.

Straně Svoboda a Solidarita by dalo svůj hlas 6,7 procenta respondentů, Slovenská národní strana by získala 6,4 procenta a strana Jsme rodina 5,9 procenta. Do parlamentu by se ještě dostalo hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti se ziskem 5,8 procenta hlasů a křesťanští demokraté, kterým by dalo svůj hlas 5,6 procenta respondentů.

Před branami parlamentu by zůstaly všechny strany zastupující maďarskou menšinu žijící na jihu Slovenska. Most-Híd by získal 3,9 procenta hlasů a Strana maďarské komunity 3,1 procenta hlasů. Podle deníku Sme však obě strany zvažují společnou kandidátku.

Parlamentní volby se budou na Slovensku konat na konci února 2020.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám