Hlavní obsah

Vlak srazil dva bavorské školáky, kteří nedbali na závory. Ostatním dětem před očima

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Landshut

Dva bratry ve věku 13 a 17 let usmrtil v úterý ráno v Bavorsku vlak. Spěchali na zastávku v Bruckbergu, kde už stál spoj, kterým chtěli jet do Landshutu. Přecházeli koleje, i když závory byly stažené. Srazil je jiný vlak jedoucí do Mnichova. Tragédie měla mnoho očitých svědků, včetně dalších školáků, informovala agentura DPA.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

K tragédii došlo kolem 7:15, uvedl časopis Der Spiegel. Strojvedoucí vlaku do Mnichova ještě použil nouzovou brzdu, ale už bylo pozdě. Vlak nestihl zastavit.

Tragédii vidělo mnoho cestujících včetně dalších školáků. Kolik lidí přesně nehodu vidělo, není známo.

O otřesené svědky nehody z řad cestujících a příbuzné chlapců se na místě postaraly krizové týmy. Na místě zasahovalo kolem stovky záchranářů a policistů. Ani pro ně nebyla nehoda podle mluvčího policie „ničím běžným” a byla jim poskytnuta psychologická pomoc.

Starosta Bruckbergu řekl, že pro obec je to „černočerný den”. Mnoho žáků, kteří byli svědky nehody, bylo podle něj ošetřeno na místní hasičské stanici.

Provoz na úseku trati mezi Moosburgem a Landshutem byl obnoven krátce před polednem. Do té doby dráhy zajišťovaly náhradní dopravu autobusy.

Reklama

Výběr článků

Načítám