Hlavní obsah

V Rusku zemřel novinář zbitý policistou na záchytce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

V Tomsku na Sibiři zemřel místní novinář, kterého během novoročních svátků zmlátil na policejní záchytce strážce pořádku. Podezřelý policista byl zatčen a umístěn do vazby, oznámila ve středu ruská média.

Foto: Reuters

Ruská policie je známa svou tvrdostí.

Článek

Sedmačtyřicetiletý nezaměstnaný žurnalista Konstantin Popov byl zbit v noci na 4. ledna a o šest dní později upadl do hlubokého bezvědomí, z něhož se už neprobral. Lékaři zjistili poranění močového měchýře a stopy hrubého sexuálního násilí.

Zatčený šestadvacetiletý policista Alexej Mitajev byl už na odchodu domů, když si povšiml spoutaného novináře. Ten byl po přivezení na záchytku spoután a ochromen léky na uklidnění.

"Je možné, že bezmocnost oběti vedla k tomu, že si Mitajev na ní vylil zlost," dodal vyšetřovatel. U policie sloužil pátým rokem. Za ublížení na zdraví a zneužití pravomocí mu hrozí až deset let vězení.

Na záchytce v době incidentu sloužilo osm pracovníků, kteří v případu figurují jako svědci. "Oběť nekřičela a vyšetřování zatím nevedlo k takovým zjištěním, aby někdo další mohl být obviněn z účasti na činu," řekl zástupce náčelníka vyšetřovatelů. Místnost, kde se násilí odehrálo, nebyla vybavena kamerou.

Místní policie nadále tvrdí, že příčinou novinářovy smrti mohla být i opilost.

Reklama

Související témata:

Související články

V Rusku zatkli policisty, opilí ubili Abcházce

Ruští kriminalisté v úterý v Moskvě zatkli tři příslušníky z pořádkové policejní jednotky, kteří v pondělí v noci obušky surově zbili dva přistěhovalce...

Výběr článků

Načítám