Hlavní obsah

V Rakousku zadrželi dvě nezletilé dívky, které se chtěly přidat k Islámskému státu

Rakouská policie zadržela v sobotu v Salcbursku a v Horních Rakousích dvě nezletilé dívky, které se pokusily přidat k teroristické skupině Islámský stát (IS). Podle agentury APA to v neděli sdělilo státní zastupitelství v Salcburku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí zastupitelství uvedl, že obě dívky se údajně nabídly, že se stanou ženami bojovníků Islámského státu. "Už prý také složily manželské sliby," dodal.

Podle agentury APA byla v Horních Rakousích zadržena sedmnáctiletá dívka původem z Bosny a v Salcbursku šestnáctiletá Čečenka.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mladší žena prý již udržovala kontakt s džihádisty v Sýrii. V prosinci ji zastavili při kontrole vlaku v Rumunsku, když očividně mířila právě do Sýrie. Rumunské úřady dívku poslaly zpět do Rakouska, kde byla zadržena v sobotu na základě vyhodnocení tohoto případu. Podle přesvědčení vyšetřovatelů právě ona přesvědčila sedmnáctiletou Bosňanku ke stejnému záměru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám