Hlavní obsah

V Německu zatkli dvojici výrostků podezřelou z vraždy hasiče na ulici

Augsburg

Německá policie zatkla v neděli dva sedmnáctileté mladíky, kteří jsou podezřelí, že se účastnili rvačky ve městě Augsburg, která v pátek večer vyvrcholila vraždou 49letého hasiče. Je mezi nimi hlavní podezřelý, který se narodil v Augsburgu, ale má kromě německého občanství ještě další národnosti.

Foto: Stefan Puchner, ČTK/AP

Hasiči z Augsburgu na tryzně za zavražděného kolegu

Článek

Druhý podezřelý se narodil také v Augsburgu, ale má občanství neuvedené jihoevropské země, uvedl týdeník Focus. Podle bulvárního listu Bild má hlavní podezřelý německý, turecký a libanonský pas. Po dalších pachatelích se dál pátrá.

Noční rvačka

Zavražděnému hasiči se se podle agentury AP stalo osudným setkání se sedmičlennou skupinkou výrostků, na kterou narazil, když se svojí ženou a dalším manželským párem odcházel z vánočních trhů na náměstí Königsplatz. Policie uvedla, že mezi dvěma skupinami vypukla rozepře, načež jeden z mladíků hasiče udeřil do hlavy. Oběť se skácela k zemi a už se nezvedla. Záchranáři se ho pokoušeli udržet při životě, ale marně, zemřel v sanitce. Bit byl i hasičův padesátiletý známý, utrpěl vážné zranění obličeje, ženy napadeny nebyly.

Svědek popsal listu Presse Augsburg, co se stalo. Skupina výrostků křičela na ulici a hasič je vyzval, aby se zklidnili. To adolescenti odmítli, začali řvát ještě hlasitěji a odmítli i odejít. Poté, co byli znovu požádáni, aby se ztišili, sedmičlenná skupina si to namířila k manželským párům a napadla oba muže. Když hasič padl po úderu k zemi, útočníci se rozprchli.

„Opravdu znepokojilo, že v Augsburgu byl zabit mírumilovný občan, zkrátka ho ubili k smrti,” řekl v neděli v televizním interview německý ministr vnitra Horst Seehofer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám