Hlavní obsah

V Moskvě otevřeli náhražku Starbucksu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Oblíbená kavárenská síť společnosti Starbucks se ve čtvrtek vrátila do Ruska, i když v obměněné podobě. Její provozovny v zemi zakoupil rapper a podporovatel prezidenta Vladimira Putina Timur Junusov. Podnik přejmenoval na Stars Coffee.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Rusku otevřeli místo Starbucksu řetězec Stars CoffeeVideo: Reuters

 
Článek

Stars Coffee se přidává po bok společnosti Chutně & tečka, která v Rusku nahradila McDonald's.

Junusov, v Rusku známý pod uměleckým jménem Timati, se společně se spoluvlastníkem společnosti a restauratérem Antonem Pinským zúčastnil ve čtvrtek v Moskvě slavnostního otevření. Firma Starbucks měla v Rusku celkem 130 kaváren.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Rapper Timur Junusov, známý pod uměleckým jménem Timati, koupil práva na řetězec kaváren od Starbucksu

Dvojice během slavnostního otevření představila také logo Stars Coffee, které se na první pohled od loga Starbucksu příliš neliší. Jen ikonickou mytickou sirénu nahradila žena s kokošníkem, tradiční ženskou pokrývkou hlavy v Rusku.

Timati slíbil, že nezklame miliony milovníků kávy. „Máme možnost nejen změnit název, ale také vytvořit trendy náhradu,“ řekl.

Ruská náhražka McDonald's má stejné logo jako prodejce krmiv pro zvířata

Válka na Ukrajině

Společnost Starbucks oznámila stažení z ruského trhu v květnu, podobně jako další západní společnosti, a to po téměř 15 letech. Několik firem se ale rozhodlo svůj majetek za snížené ceny prodat ruským byznysmenům.

Ne/chutně a tečka

Podobně jako Stars Coffee otevřel v červnu fastfoodový řetězec Chutně & tečka. Už v červenci se ale objevily stížnosti, že jsou jeho burgery plesnivé a omáčky prošlé. Řetězec navíc čelil dalším sankcím Západu, a musel tak dočasně přestat servírovat své charakteristické hranolky.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

V Moskvě otevřeli novou kavárnu Stars Coffe, jejíž logo nápadně připomíná Starbucks.

Junusov je dlouhodobě příznivcem prezidenta Putina i čečenského vůdce Ramzana Kadyrova. V roce 2015 dokonce napsal píseň Můj nejlepší přítel je Vladimir Putin, ve kterém prezidenta popisuje jako „superhrdinu“.

Podílel se také na písni Moskva, v níž se chlubí tím, že hlavní město „nepořádá průvody homosexuálů“. Na ruském YouTube se píseň stala nejvíce neoblíbenou v historii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám