Hlavní obsah

V Dubaji zatkli šéfa nizozemských kokainových Andělů smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duba/Amsterdam

Policie v Dubaji zatkla jednoho z nejhledanějších zločinců v Nizozemsku, 41letého Ridouana Taghiho, který stojí v čele drogového gangu Andělé smrti. Podle televize Al-Džazíra byl jednačtyřicetiletý Taghi zadržen na základě mezinárodního zatykače. Stíhán je za vraždu a pašování kokainu.

Foto: Profimedia.cz

Nizozemská policie oznamuje zadržení Ridouana Taghiho.

Článek

Taghi pochází z Maroka a podle dubajské policie do Spojených arabských emirátů přicestoval na falešný pas i vízum. Zadržen byl při společné operaci Interpolu, místní a nizozemské policie, uvedla v pondělí státní tisková agentura Emirátů WAM. Zatykač byl na něj vydán loni. „Poté, co dostal žádost od úřadů, podnikl tým dubajské policie vyšetřování a zadržel Taghiho v jeho domě v Dubaji,“ uvedla agentura WAM. Podle dubajské policie se v zemi Taghi nezapojil do žádné nezákonné činnosti a zaměstnával asistenty z různých zemí.

Nizozemsko a emirát Dubaj nemají mezi sebou dohody o vydávání občanů, ale podle nizozemské televize NOS se vyjednává o převozu Taghiho do Nizozemska.

Čech převážel v Německu devět kilo tvrdých drog, půjde do vězení

Evropa

Šéf nizozemské policie Erik Akerboom řekl podle listu The Guardian, že zatčení Taghiho má „pro Nizozemsko velký význam“. Taghim vedený drogový gang je spojován s devíti vraždami a pokusy o několik dalších.

Maročan je spojován se zářijovou vraždou právníka Dereka Wiersuma, který zastupoval spolupracujícího svědka Nabila Bakkaliho ve velkém případu proti Taghimu a dalšímu podezřelému Saidovi Razzoukimu. Případ se týká pěti vražd a jednoho pokusu o vraždu spáchaných v Nizozemsku v letech 2015 až 2017. Bakkali poskytl svědectví proti dalším lidem výměnou za nižší trest. Za hlavního podezřelého v případu byl označen Taghi, který prostřednictvím svého právníka vzkázal, že je nevinný. Další podezřelí, z nichž 11 je ve vazbě, odmítli vypovídat.

V Amsterdamu zastřelili právníka korunního svědka v drogové kauze

Evropa

Po vraždě advokáta jedny z policejních odborů v Nizozemsku uvedly, že čin „potvrzuje, že žijí v narkostátu“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám