Hlavní obsah

Sankce dopadly i na Putinovu údajnou přítelkyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spojené státy v úterý rozšířily seznam sankcí proti Rusku o 30 firem a 13 jedinců, včetně někdejší gymnastky Aliny Kabajevové, která je podle médií Putinovou přítelkyní. Vláda jí zrušila víza a zavedla další majetková omezení, uvedla agentura AP. Kabajevová stojí v čele velké mediální skupiny NMG, která podle USA propaguje ruskou invazi na Ukrajinu.

Foto: Profimedia.cz

Bývalá gymnastka Alina Kabajevová na archivním snímku

Článek

Kabajevová je současně na sankčním seznamu Evropské unie, dostala se na něj v rámci šestého sankčního balíku na začátku června. Od května je i na britském seznamu. K uvalení sankcí na Kabajevovou za šíření dezinformací vyzval i vězněný ruský opoziční lídr Alexej Navalnyj, píše AP.

Putinova milenka se má schovávat ve Švýcarsku i s dětmi

Válka na Ukrajině

Americké postihy míří i proti představiteli ukrajinské Chersonské oblasti Kirillu Stremousovi, kterého dosadily ruské okupační síly. Nový seznam na svých stránkách zveřejnilo ministerstvo financí USA.

V nejnovějším balíčku sankcí amerického ministerstva financí je také Andrej Grigorjevič Gurjev, oligarcha, který vlastní panství Witanhurst v Británii. Rezidence s 25 ložnicemi je po Buckinghamském paláci druhým největším sídlem v Londýně, uvedla AP. USA se rozhodly blokovat také jeho jachtu Alfa Nero v hodnotě 120 milionů dolarů (2,9 miliardy korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám